livet på sjukan

igår var jag ju på klinikfest och det var så himla kul!
dagen började bra, var dock lite trött men sånt får man ju leva med. strax innan lunch så inser vi att en av våra patienter troligtvis har calici (vinterkräksjukan) och när man inser det på en akutavdelning så måste man vara ganska snabb med att stänga in patienterna i salarna och stänga hela avdelningen. kan ju bli jobbigt annars...
det var ett skitpass med andra ord! så fort jag slutade gick jag direkt in i omklädningsrummet och duschade, kände mig så jävla vidrig. även fast man har på sig förkläde med armar, dubbla handskar och munskydd så vill man sprita hela sig själv efter att man varit inne i en sal med calici. alltså fyfan.. den lukten!!!! sjukt?!?!?! det är en speciell lukt på calici också..
 
hur som helst! sminkade mig och bytta kläder för att sedan gå upp och förfesta med alla andra på kardiologen. så himla roliga personer som verkligen går all in med utklädning.
efter en massa vin och snack så åkte vi till Nalen där festen var. Hällde i oss champagne, sen åt vi en grym middag, snackade mera skit och lite viktigt för att sedan skvallra med emelie över en rbv. sen dansade jag till halv 2, då var det läge att gå hem.
pratade om förhållanden och jag blev bara ledsen över hur det faktiskt är. jag vet att livet inte är perfekt och allas förhållanden inte är det heller, men ändå typ "bra" att höra hur det är på riktigt.
en hade tjall på linjen så hon vet inte riktigt vart hon ska bo just nu, en annan tyckte att allt annat i hennes liv gav hennes något förutom hennes sambo och den tredje har haft ett långdistansförhållande  i 7 år som hon börjar tröttna på (helt förståligt, fattar fan inte hur man orkar sverige-england i SJU år).
förstår nästan varför folk är otrogna på dessa fester.... blä
men så var ju snyggläkaren där också! synd att han är ST-läkare och är 10 år äldre än mig.
Vi hade så himla kul i alla fall!! folk på st göran vet hur man festar, inklusive våra kära chefer!
 
nu ska jag kanske kanske kanske städa. är bara så himla trött och orkar typ ingenting, vill mest bara ligga i min säng hela tiden.
 
puss

leave the darkness behind, indian summer.


saker att vara glad över:

 - fick mitt schema igår och det var så himla bra!! '
 - fick hem min nya plattång idag (dock fattar jag inte hur man ska få fina locka med den)
 - imorgon är det klinikfest!!!! förfest på 31:an och sen middag och fest på Nalen.
 - jag är ledig på fredag!
 - det är löning på måndag!
 - det är vår snart...... typ?
 
men över till något annat.. som att jag har ont i ryggen! fan jävla patienter som inte kan sköta sig själva. herregud vad tungt det är att hålla i ett ben som personen i fråga inte själv orkar hålla upp och som är FYLLT med extra vätska i 10 min. trodde jag skulle gå av tillslut!?
så nu har jag så jävla ont i ryggen. känns som jag har knivar i ryggen, inte jätteskönt.
 
och jag vet fortf inte vad jag ska ha på mig imorgon. orkar liksom inte bry mig egentligen heller? malin sa idag "men du har ju lite rockig stil redan". förstod inte riktigt det hon sa faktiskt, jag tycker absolut inte att jag har det.
 
 
 
pussokram

jag är hög nu sen den dagen då du kom jag är hög nu och kan inte somna om å jag undrar om jag nånsin ska nyktra till nån gång med dig med dig med dig. det känns att kärlek lovar stort men håller tunt, du kan kalla det förnuft men aldrig sunt. det är nog sagt av någon stackare som aldrig ramlat runt med dig med dig med dig.

sen vi hördes senast har jag; Freakat ut totalt (i blame the rödvin!) och fått rosor. ätit tapas och varit på vernissage på alla hjärtansdag, blivit officiell flickvän (if its not on facebook...så är dä ingenstans!!), varit på drinkfest vilket var väldigt kul, lördagen tvättade jag på och kollade film, söndagen var en söndag som kom och gick.... nu är det en ny vecka.. NYAA TAG!! nä men. Börjar bli bättre på att inte vara dum mot mig själv, mot honom, mot OSS! Jag vill lita på att det här är..sant. eller vad jag nu ska säga. Jag gillar det det så mycket. Så blir väl lite rädd. Men börjar känna mig säkrare.
 
 
Nåväl. Nu mot något roligare (TYP) Kommer hem nästa vecka! Kanske redan Onsdag? Har skola mån-tis ba.
 
 
oxxox

ett gott skratt förlänger livet! Dog av skratt när jag såg denna.. hihihi


do more of what makes you happy.

Igår efter jobbet hade jag och malin bestämt att vi skulle ses och ta en öl. vi har aldrig hängt bara vi två så det var liksom på tiden. det var så mysigt att sitta där i flera timmar och bara prata! kul med någon som är så lik en själv. hon har ju även samma killsmak som adela.. hehe
hennes pojkvän kom sen efter några timmar och han var lika gullig och rolig som henne själv. Sen kom även anders, sen sa vi hejdå för jag och anders var så himla hungriga. Åt mat på amida kolgrill på fleminggatan och tog sen tunnelbanan till medis. Mötte upp emma, benjamin, lisa och robban på retro! mysigt, kul och himla trevligt. det är nästan så att jag glömmer hur det är att umgås med folk jag inte sett på länge, men kul var det i alla fall. gick sedan vidare till imperiet för att dricka lite mer öl. kvart i 3 började jag må så jävla illa pga åt jättelite till middag (hungern hann liksom gå över) så då tog jag en taxi hem. jävla värt måste ändå säga så här dagen efter, även fast det kostade 250 kr.
 
Om några timmar kommer Adela hit och då ska vi äta tacos!!!! så jävla sugen på det och har varit det i typ hundra år. jag skulle egentligen gått ut med Malin och hennes kompisar, men jag orkar verkligen inte och jag gillar verkligen inte biljard. Max och dom skulle också spela biljard, förstår inte varör alla vill spela biljard? det är ju supertråkigt.
 
och jag tror inte jag orkar vara ledsen längre nu. nu har jag fan ältat med typ alla! och jag ska ju faktiskt göra som robban och börja internetdejta!! tror liksom det skulle vara kul :)
 
PUSSSSSSS!!!!!

katter är söta, håriga och mysiga, precis som killar!


åren går

Det är en alla hjärtans dag idag!!!
kan på riktigt inte alls minnas vad jag gjort under den här dagen förut. vet att jag haft pojkvä 2 gånger i alla fall, fast för 100 år sen. och typ hängt med killkompisar..
Tycker mest ingenting om den här dagen faktiskt. fin typ, fast inget måste liksom.
kommer ihåg alla hjärtans dag 2006 så himla väl! jag gav en inramad bild på mig och andreas till andreas. och jag fick blommor och jag var så jävla kär i honom fast fuckade upp allt bara några dagar senare.
tur att man växer med åren!
 
Nu sitter jag i min soffa, lyssnar på musik och dricker kallt kaffe. dricker liksom kaffe?! dricker inte det längre. bara när jag är extremt trött och less på jobbet.
 
och vet ni! i slutet på februari förra året var det +12 utomhus!!!! snälla snälla kan det vara så i år också?! skulle vara så helt fantastiskt.
 
<3<3<3<3<3<3<3<3<3 till er!
 

jag har så mycket att göra........så jag gör en lista..........

Vad är ditt fullständiga namn?
Ida Maria Larsson. döpt efter en bok som heter Ida Maria från Arfliden.
 
När är du född?
18 December 1988.
 
Vilken är din familj?
Mamma, Pappa, Elin, Jenny, Peter, Tommy, Marianne, Ellen, Viktor, Mormor.
 
Vad gör dig lycklig?
Min familj, mina vänner, Alla på jobbet, jobbet, att hänga med alla kompisar, äta god mat, skratta, sommar, vår, första snön, nyårsafton, sommarfester, när någon säger nåt fint, musik, kärlek, vin, dansa, ha åstadkommit något bra. Allt som får mig att känna bubblor i hela kroppen och när man bara vill skratta hela tiden. Allt/Alla som får mig att känna så.
 
Vilken är veckans bästa dag?
Fredag! fast bara om jag inte jobbar kväll. ÄLSKAR fredagskänslan. sen gillar jag Lördag extremt mycket också!
 
Vad är din största svaghet?
att jag inte tror på mig själv jämnt, att jag kan bli oerhört sur på dom jag tycker om mest för småsaker, står inte alltid upp för mig själv och beter mig som ett barn när mina föräldrar är i närheten (nä men nästan i alla fall)
 
Vilka är dina starkaste sidor?
Jag vill altid hjälpa till tex när någon vill att jag ska jobba så gör jag det, vill ta hand om mina nära, tycker om alla tills dom visar att jag inte borde, bra på att vara spontan och orädd i vissa situationer (spec på jobbet).
 
Vilken var den senaste filmen du såg?
Män som hatar kvinnor! hemma hos simon i söndagskväll
 
Vad var det bästa som hände 2012?
Att jag började på st göran (som förövrigt är exakt 1 år sen idag), få lära känna fantastiska personer och Mexico!!
 
Vad arbetar du med?
Undersköterska på kardiologen.
 
Vad var ditt senaste inköp?
Det vare väl hamburgare och öl i måndags. gott vare!
 

... imorgon är det alla <3 dag

i fredags skulle jag ha ätit middag med jobbet, men jag hade en sån värdelös jäva huvudvärk hela dagen att jag helt enkelt inte orkade eller ville till slut. jag låg hemma på fredagskvällen så på lördagen var jag superpigg. Gick upp, åt frukost, tog en powerwalk pga orkade inte ta mig till gymmet, sen handlade jag mat och gick på systemet. sen åkte jag till bromma block med max och anton. hängde lite där och så, sen åkte jag hem igen. städade, diskade och lagade mat för jag skulle ju finfrämmande! äntligen fick jag träffa lisa igen efter 10(!!) månader.
Vi åt mat och drack vin! mina grannars kompisar kom förbi och hängde lite, sen gick vi ner till andra grannen för att hänga lite mer.
sen åkte jag och lisa till stan för att dricka öl och prata igenom typ allt som vi inte pratat om de senaste månaderna.
jag skickade ett sms jag inte fick svar på heller.. förens på måndag under min lunch. Tack för svaret, det var precis som jag hade trott men inte vad jag ville höra. bra, då vet jag.
känns som om jag skrivit nästan samma sak förut i den här bloggen.. men det är liksom så med mig. jag är den man hänger lite med tills man hittar tjejen man vill vara med på riktigt.
Efter att jag varit ganska så sur, ledsen och grinig på jobbet så ringde jag kim för jag orkade verkligen inte åka hem. åkte istället till hans skola, hängde där med honom för att han skulle göra nåt viktigt och sen drack vi öl och åt hamburgare. pratade om killar, tjejer och kärlek som vi inte vet vart den finns.
åkte sen hem till mig för att kolla på new girl och skeda. precis det man behöver när man är ledsen. sen sov jag sött fram till kl 06.30 då jag var tvungen att gå upp för att jobba.
jobbade från 07.00 - 20.30 igår och det gick ju bra, men jag är lite trött idag.
ganska så kul också att jag inte förstod i måndags varför mitt kort helt plötsligt inte fungerade. tydligen vill någon mexican ha våra pengar! mina, cissis och robbans alltså. tur att swedbank upptäckte detta och spärrade mitt kort! dock lite jobbigt att inte kunna köpa någonting eftersom jag inte har något kort... typ mat liksom.
 
ikväll ska jag ut och äta med mina kära föräldrar. älskar att bli bjussad på mat! helt fantastiskt.
sen är jag ledig i helgen igen!! tjohoooO!
OCH jag är nästan helt ledig den helgen som du kommer vara hemma, cissi!
 
 
puss till er <3
 
 
 
 

Kan du älska mig..

Som jorden älskar månen?
Som sjömannen älskar havet?
Som tågen älskar rälsen?
Och som fångar älskar flykten?
Som barnen älskar julen?
Som korten älskar turen?
Och som Romeo älskar Julia?
Och som jag älskar dig?
 
 
<3
 
 
 
 

Let's have a toast for the douchebags, Let's have a toast for the assholes,Let's have a toast for the scumbags, Let's have a toast for the jerkoffs

OKEJ. MÅSTE bara klargöra lite saker här nu; 
1) (och den här är viktigast) VI ÄR SÅ JÄVULSKT BRA. Så himla bra människor. Vi är det. Det går inte ens att ifrågasätta. Vi är mänsliga, så vi är inte FELFRIA.. men vi är så himla bra. Så är det ju bara! och det ska vi alltid alltid veta. Ibland glömmer vi ju det.. Men vi är ju mänskliga..så därför är vi också lite glömska! Vilket inte gör någonting, för då behöver vi bara bli påminda (bland annat och kanske mest utav oss själva). 
2) Man får vara ledsen.. men då ska det vara pga någonting ledsamt. 
3) Vi förtjänar att vara glada! mest av allt ska vi vara glada, och ibland och väldigt sällan inte. Annars är någonting fel och vi måste försöka fixa det. OK?

 
Så. Om vi glömmer hur bra vi är; PÅMINN DIG SJÄLV! Om vi blir ledsna; Se en sorglig film/lyssna på en sorglig låt och GRÅT..... och efter det kan det ofta kännas bättre. Men inte bara ignorera det ledsamma och försöka vara glad. Bättre att försöka förstå varför man är ledsen eller försöka få ut det ledsamma. För då kan en bli GLAD! Och glad är det bästa! Lyssna på en glad låt och dansa (Ja med dig själv.. och känn dig löjlig och bara så himla bra.. helst en låt av någon grym tjej/grymma tjejer...) Och.. det är mycket ljusare nu förtiden = Snart vår! och våren är supermysig för den är som en god förrätt innan varmrätten, aka sommarn).
 
Även viktigt att inte tro någonting av vad dumma och tråkiga kärleksfilmer/låtar säger åt oss att tro om kärlek och livet. På riktigt alltså!!!!!!!!!!!!!!!!
 
INTE LÅTA SIG SJÄLV BLI BITTER! för det är inte den person en är. SÅ.

Konfernes på kardiologen

Jag var ju på konferens igår på Hasselbacken och det var himla trevligt! Vi började med att äta frukost, så jävla gott med mackor och en massa frukt. Sen pratade våra chefer i någon timme om förbättringsarbetet, LEAN, våra åtaganden och annat ganska tråkigt. Men det passade ju vädigt bra att ha en konferens om hur vi ska förkorta kötiderna till avdelningarna, hur patientsäkerheten ska bli bättre osv samma dag som KS Solna sätts i beredskapsläge. herregud vad sjukt det är! sånt händer ju så sällan.
efter detta  så fikade vi!!!! mmmm.
sen mera snacka och grupparbeten, sen LUNCH. det var buffé och alla var helt sjuktligt mätta efter detta.
lite mer grupparbete efter lunch och under tiden skulle vi fika igen(!!). dom dukade upp ett efterrätts bord...............till oss som ÄLSKAR detta.
sen avslut och utvärdering.
 
när vi väl gick ut från Hasselbacken efter nästan 8 timmar så snöade det fortfarande. Vi hade fötrst tänkt gå till Karlaplan men icke i detta hemska väder. tog bussen och sen efter lite letande så hitta vi til Magic bar! vi var så sugna på vin att det var det första vi gjorde. drack vin alltså.
sen blev det middag som inte alls var god... så gå inte dit och ät!! blä.
sen mer vin.. och mer vin....
och mitt i alltihopa så stänger dom!??!?! kl 22!!! jättekonstigt tyckte ju vi såklart.
så där stod vi utanför och undrade vart vi skulle här näst. det fick bli Soap bar! en liten promenad dit och så lite rbv. när vi tröttnat så tog vi en taxi till fridhemsplan för att gå till sämsta haket någonsin: copperfields.
drack ÖL och alla var fantastiskt fulla. ´halv 1 kom vi på att sista tunnelbanan gick så då åkte vi hem!
imorse när jag vaknade var mitt huvud extremt ljuskänsligt, ljus känsligt och känsligt för fan allting. gjorde fruktansvärt ont!? sen när jag kom till jobbet så kom även illamåendet.
som tur var så var det ju inte bara jag som mådde dåligt. vi såg ut som lik dom första timmarna.... stackars patienter.
när jag kom hem så somnade jag. vaknade eter 3 timmar och såg att jag hade lite missade samtal från Lunkan som jag egentligen skulle gå på bio med idag. blev inte riktigt så va..
 
IMORGON ska jag träna, städa och ut med jobbet. kommer kanske dö av trötthet.
puss

blogg <3

 
 
Hade glömt denna! så kul att jag faktiskt orkade sitta med dom där bilderna. det var ett jävla krångel nämligen att få upp dom i den där bloggen i rätt storlek och att jag var tvungen att typ "redigera" dom innan också. petig tydligen.
 
 
 
 

exakt så


nature vs nurture etc

gahhhh. jag hatar hatar HATAR att gå upp vid sju. jag funkar inte då?? när jag jobbade började jag ibland vid sju... en blir ju lite bortskämd när en jobbar.. men jag har nog gäspat minst 4000 ggr sen jag gick upp nu.... såhimlatrött!
MM.. jaa.. såg en bra film som jag mådde bra av igår innan jag sov; Temple Grandin. Handlar om en autistisk kvinna som tar master och blir doktorand & förändrar boskaps-skötsel innan avlivning i USA...... yes yes! Vill dock bli ännu mer vegetarian nu.... så hemskt att tänka på Kossor (eller andra djur) som står på led på ett rullband och bara skjuts av en efter en... Eller doppas ner i kokande vatten, innan dom helt dött av. :'( BLÄ! vill bara äta kött om det är BRA nu? Så dyrt. men då får jag vill helt enkelt skippa det??? Känns inte försvarbart att äta någonting för att det är GOTT? Om jag köper SVENSKT kött bara.. är det okej då? hjälp hjälp hjälp. Dumma grymma värld ibland!
 
 
xoxo.

fullt hus

Här är anledningen till att jag är trött. och jag blir så jävla arg när jag läser det också! såhär har det sett ut i flera veckor hos oss, vi har överbeläggningar VARJE dag. I förra veckan ville läkarna på akuten lägga patienter i vårt dagrum men då hade dom som jobbat natt faktiskt sagt nej, det går liksom inte. Och lägga in en ung kille med intox är tydligen också helt okej. Det spelar ingen roll att det är en patient man behöver ha extra koll på.. och att vi inte har personal till det. då får vi prioritera bort någon annan patient istället.
Det är under den här tiden på året som man inte vill jobba inom vården för man går typ sönder tillslut. och jobba dubbelpass på det.. fantastiskt.
 
tycker så jävla synd om patienterna och läkarna på akuten som är så pressade att dom mitt i alltihopa tycker det låter bra med en patient på soffan.
 
 
 
nu ska jag vara ledig en dag, konferens en dag, jobba torsdag och sen ledig FREDAG LÖRDAG SÖNDAG.
jag tränade idag också så nu har jag ont i armarna.
hejs

WE HAVE EVERYTHING.

Oh save me today
Help me forget all the worry worry
Just split the sky and free me 
To be golden


mmmmhm

i fredags jobbade jag och sen när jag slutade var jag på så jävla dåligt humör pga en väldans massa saker. åkte då hem istället för ut som egentligen var min tanke från början. Kollade på Girls och sen sov jag och vaknade kl 10 av att Lunkan ringde.
Vid 13 åkte jag till jobbet och var på ett helt sjuktligt dåligt humör. mådde sämre än sämst! Det första Malin sa när jag kom var: Men hur mår du???
jag satt där och snackade skit med Malin och sen kom alla andra. då visar det sig att dom jag ska jobba med är på precis lika dåligt humör som mig. bra stämning med andra ord.
jobbade jobbade jobbade och sen blev jag ännu mer ledsen över att jag inte kunde gå på fest och träffa folk jag inte känner pga att jag skulle jobba kl 7 idag. mycket trött på att jobba cptider just nu.
och vet ni!? IDAG JOBBADE JAG. fyfan.
Så jävla skitjobbigt att gilla jobbet, men inte vilja jobba! det blir för mycket och då blir det bara jobbigt.
efter jobbet idag så gick jag till fridhemsplan, köpte grejer på ÖB och annat på Pris Extra. sen åkte jag hem!
och sen kom Adela med MAT!!! du är bäst och jag älskar dig.
jag mår ju alltid bättre när jag umgås med folk, men ibland vill jag inte för jag tror att jag inte vill fast jag egentligen vill. mmm juste.
 
på onsdag ska jag på konferens på djurgården, kommer ju bli inte så jättekul men kul att hänga med folk utanför sjukhusets väggar. att se alla i NORMALA kläder. herre.gud.
och få skratta åt hur läkarna suckar åt cheferna. haha bästa jag vet!
 
hejdå!
 
 

well i had a dream..i..

åt för många godisar för cirka fem godisar sen. fortsätter äta. hej socker jag älskar dig!
 
har haft en bra helg tror jag nog. i fredags var jag med <3köket och åt på villevalla å drack öl (2 st). Sen gick vi till köket och förfestade, men hade bara lite mindre än en halv flaska vin så den drack jag upp. Va överrallt, å ingenstans, ungefär! Som alltid då.. men vid halv två kände jag mig så sjukt full så då gick jag upp och la mig. sen vaknade jag ungefär vid 10-11 å spydde....Sen fortsatte dagen i det härliga tecknet! Kunde inte ens dricka vattten typ.. fy fan vad det sög!!! hat hat hat. men vid 4 så orkade jag mig upp, så gick ner å åt lite... sen till stan med M för att möta upp Anna å Svante å äta å bio. Vi såg Zero Dark Thirty å den va väldigt bra! se den vetja! spännande typ hela tiden. MMMMMM. sen gick vi hem å det var fet fest in lövkitten.. men jag var inte så där taggad så vid 1-halv 2 gick jag upp till mig istället å mathias stannade där. vid 4 hade jag fortfarande inte blivit trött. sånt kan tydligen vara svårt när ens pojkvän umgås med någon "speciell". MmmmmHm. så då gick jag ner å gjorde te. å där satt alla typ halvnakna eller hade åtminstone bytt kläder? det var bodyshots, folk som sprungit runt flamman nakna eller gått fram till vakten i bara kallingar å frågat om han fick komma in å värma sig... Jösssssses sa jag å gick upp med mitt te igen å sov sen! 

idag har jag; Tränat, "pluggat", å gjort en veg.lasagne. GOTT DÄÄÄ!! 
 
nu äter jag för mkt godis så jag mår jätteilla :( ska studera lite! 
 
oxox

Besviken på mig själv

Jag kommer ihåg det där samtalet så himla väl. Och ingenting är annorlunda nu flera flera flera månader senare...


RSS 2.0